Welkom, wat leuk dat u ons heeft gevonden.

Wij zijn Gylèli-Academy, zorgopleider, bieden bedrijfsopleidingen in de zorg, opleiding tot kraamverzorgende, coaching, advies en Remedial Teaching (RT).

Kraamverzorgende met baby.jpg Slapende baby.jpg Gian zw-wt.jpg Gian - Chag.jpg De mannen.jpg 780x400fam-marks-79.jpg

Duur opleiding

De totale opleiding kraamverzorgende duurt ongeveer 12 maanden, of versneld in ongeveer 8 of 4 maanden. De opleiding start met twee introductie dagen. Aansluitend zijn er lesweken (1 week = 2 dagen). Daarna volgt er een snuffelstage van twee weken met praktijkopdrachten. Na deze stage ga je gemiddeld om de week 2 dagen naar school. Gedurende de opleiding wisselen theorie en praktijk elkaar af tot aan het eind van de opleiding.

Minimum aantal uren in de praktijk

Het minimum aantal uren dat je tijdens de opleiding in de praktijk werkzaam dient te zijn is afhankelijk van welke variant je volgt. Bij de varianten van ongeveer 4 of 8 maanden is dat gemiddeld 12 tot 16 uur per week BPV tijd.

Bij de variant van ongeveer 12 maanden geldt een minimale BPV tijd van 18 uur per week.

Werkwijze

De theorielessen worden verzorgd door onze deskundige vakdocenten. Je bestudeert dan verschillende theoretische lesonderdelen. Naast de theoriebijeenkomsten zal je vooral d.m.v. ervaringen in het werkveld gaan leren. Dit betekent onder supervisie van de praktijkopleider/werkbegeleider gaan werken bij de kraamvrouwen in de gezinnen. Ook maak je beroepsgerichte opdrachten. Daarnaast bouw je een portfolio op.

Branche-erkend diploma

Ben je geslaagd voor de opleiding, dan ontvang je het officiële landelijk, door de branche Verpleeg- Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) erkende MBO diploma Kraamverzorgende niveau 3. De kraamspeld kan tegen een vergoeding worden verkregen. 

Verder leren

Het behalen de branche erkende diploma kraamverzorgende is gericht op het vinden van werk in de kraamzorg. Besluit je verder te gaan leren, bijvoorbeeld voor het behalen van het brede diploma verzorgende IG-niveau 3, dan mag je vrijstellingen aanvragen voor de al behaalde kerntaken en werkprocessen. Waardoor de brede IG-niveau 3 opleiding dus korter zal duren. 

Vakantie

In de regel houden wij ons aan de vakantieregeling van de regio midden Nederland, een enkele uitzondering daargelaten. Op school krijg je bij het rooster de vakantieperiodes van Gylèli-Academy uitgereikt.