Welkom, wat leuk dat u ons heeft gevonden.

Wij zijn Gylèli-Academy, zorgopleider, bieden bedrijfsopleidingen in de zorg, opleiding tot kraamverzorgende, coaching, advies en Remedial Teaching (RT).

Kraamverzorgende met baby.jpg Slapende baby.jpg Gian zw-wt.jpg Gian - Chag.jpg De mannen.jpg 780x400fam-marks-79.jpg

Welkom bij onze opleiding kraamverzorgende

De opleiding

Bij ons kan je de opleiding tot kraamverzorgende volgen. "Het betreft een takenpakket van werkenden die in de thuissituatie de zorg voor de kraamvrouw en pasgeborene uitvoeren en de verloskundige assisteert tijdens de thuisbevalling."

Jij bent belangrijk! 

Als kraamverzorgende in de kraamperiode ben je de “spil” van het gezin en zorg je er mede voor dat alles verder draait en het gezin kan genieten van een mooie, ontspannen kraamperiode. Het is jouw taak om te helpen bij een goede start van een nieuwe wereldburger. “Een kraamverzorgende, die haar vak verstaat, is voor de jonge ouders goud waard.”

Word jij ook de “spil” voor gezinnen in de toekomst?

Wil jij het boeiende, sociaal, zeer afwisselende en vaak dankbare beroep van kraamverzorgende uitoefenen met een Branche-erkend MBO niveau 3 diploma op zak. Dan moet jij bij Gylèli-Academy zijn. Jij bent 21 jaar of ouder (harde eis). In het bezit van een diploma:

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg / mavo
  • diploma vbo (op c-niveau)
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
  • diploma helpende-niveau 2
  • beheersing van de Nederlandse taal
  • een passende werkplek in de kraamzorg

Of werk jij al met een andere doelgroep in de zorg maar wilt nu graag overstappen naar de kraamzorg. Dan kan jij de opleiding volgen. Bij ons kun je de opleiding kraamverzorgende binnen 11 tot 12 maanden of versneld in ongeveer 8 of 4 maanden volgen.

Versnelde variant

Om de opleiding versneld in ongeveer 8 of 4 maanden te kunnen doorlopen moet je wel aan de volgende eisen voldoen:

Deze variant staat ook wel bekend als de opfrissing/bijscholingsvariant voor herintreders (MDGO VZ), MBO verpleegkundige niveau 4, mensen die al in het bezit van een diploma (zieken)verzorgende zijn of MBO verzorgende-IG niveau 3, alleen met een andere uitstroomspecialisatie dan kraamzorg.

Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Wij geven les aan kleine groepjes van minimaal 3 tot maximaal 9 studenten. Wij hebben bewust voor deze kleine groep gekozen omdat wij het maximaal haalbare uit jou als een gemotiveerde student willen halen. Wij gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.